Obnoviteľné zdroje energie - ekonomické aspekty - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Z prognózy energetického vývoja do roku 2050 vyplýva zvyšovanie podielu obnoviteľných zdrojov energie na európskom energetickom mixe. Toto smerovanie je podporené názormi obyvateľov EÚ. So širším využívaním obnoviteľných zdrojov energie sú spojené ekonomické problémy. V príspevku sú identifikované tie z nich, ktoré sú spojené s dopravou, kalkuláciou nákladov a s celospoločenským hodnotením nákladov a prínosov.