Vzdelanie je návratnou investíciou - Semanco, Emil
Štátny rozpočet schválený na rok 2009 otvára v budúcom roku nové možnosti rozvoja pre rezort školstva. Predstavuje podľa ministra financií historicky najvyššie zdroje pre oblasť školstva a vedy. Rozpočet vyčleňuje viac peňazí aj na dôchodky a mzdy. Podpora vedy a výskumu, aj formou grantov.