Stanovení vrcholu a dna hospodářského cyklu ČR pomocí neparametrického odhadu derivace trendu - Poměnková, Jitka
Detekcia dna a vrcholu hospodárskeho cyklu v ČR pomocou neparametrického jadrového odhadu. Na odhad a deriváciu trendu vývoja bol použitý konvolučný typ Gasser-Müllerovho odhadu s využitím odhadu derivácií.