Energetická rovnováha výroby biopalív a možné riziká z rozšírenia pestovania poľnohospodárskych plodín na výrobu biopalív I. generácie - Naščáková, Jana
Príspevok popisuje vzťahy medzi využívaním poľnohospodárskej pôdy na potravinárske a nepotravinárske účely, výrobou biomasy, výrobou biopalív 1. generácie z poľnohospodárskych plodín a energetickou efektívnosťou a poukazuje na možné riziká z rozšírenia pestovania plodín na výrobu biopalív.