Zdroje moci členských států v Radě Evropské unie současný stav výzkumu - Zbíral, Robert
Obhajoba národných záujmov v procese európskej integrácie ako priorita všetkých členských štátov EÚ. Koncept moci a definícia moci. Štrukturálne zdroje moci v Rade Európskej únie. Efektivita národnej administratívy a kvalita informácií. Procesné zdroje moci - kvalita vyjednávačov, voľba stratégie. Okolnosti modifikujúce moc aktéra. Odhad moci členských štátov (EÚ 15).