Poľnohospodárske poradenstvo v Izraeli - Šalamon, Ivan
Stručná charakteristika izraelského poľnohospodárstva. Hlavné výrobné formy v poľnohospodárstve Izraela tvoria Kibbutz a Moshav. Shaham je síce štátnou organizáciou, ale na princípe súkromného podniku.