Transformácia agrárneho sektoru z aspektu technických služieb - Stričík, Michal, 1969-
Sledovanie cien poskytovaných technických služieb za obdobie rokov 1999-2001. Na základe analýzy cien autor konštatuje, že medziročne dochádza k relatívne pravidelnému zvyšovaniu cien poskytovaných technických služieb, čo spôsobuje do značnej miery nákup novej techniky v sledovaných podnikoch. Cenníky podnikov poľnohospodárskej prvovýroby podliehajú menším zmenám ako cenníky podnikov agrárnych služieb, ktoré využívajú veľmi často tieto zmeny. Cenníky pôsobia väčšinou ako základný informačný nástroj a konečná cena je častokrát stanovená dohodou, ktorá závisí predovšetkým od objemu vykonaných prác.