Príjmy a výdavky štátneho rozpočtu - Konvalinková, Iveta
Legislatívna úprava. Rozpočet verejnej správy. Rozpočtová klasifikácia. Príjmy štátneho rozpočtu. Daňové príjmy. Poplatky, pokuty a iné sankcie spojené s poplatkom. Príjmy kapitol. Ostatné príjmy. Príjmy štátneho rozpočtu vo vzťahu k pristúpení SR k EÚ. Zaradenie prostriedkov EÚ do štátneho rozpočtu. Výdavky štátneho rozpočtu. Výdavky štátnych rozpočtových organizácií. Úroky a poplatky. Dotácie. Výdavky súvisiace s poskytovaním medzinárodnej pomoci. Bežné a kapitálové výdavky. Správcovia kapitoly. Finančné prostriedky.