Inštitúcie Európskej únie - Tkáč, Vojtech
Podstata pôsobnosti EÚ, jej orgánov a inštitúcií. Orgány Spoločenstva. V oblasti bankovníctva. Inštitucionálne ustanovenia. Práva občanov EÚ. Regulácia hospodárskej a menovej politiky. Osobitná sústava orgánov. Rozhodovacie procesy. Jednotný inštitucionálny rámec Európskej únie. Európska rada. Činnosť inštitúcií EÚ. Poradné orgány a poradné inštitúcie. Ďalšie agentúry. Prehľad inštitucionálnej výbavy Európskej únie.