Ohodnocovanie environmentálnych funkcií poľnohospodárskej pôdy - Brodová, Martina
Poľnohospodárska pôda, okrem produkcie poľnohospodárskych komodít, poskytuje aj environmentálne funkcie, ktoré majú charakter externalít, resp. verejných statkov. Ich výsledná hodnota dokazuje, že environmentálne funkcie poľnohospodárskej pôdy vysoko presahujú produkčnú funkciu pôdy.