Postavenie obce v systéme verejnej správy - Rečná, Anna
Zhodnotenie základných legislatívnych, organizačných a finančných predpokladov pre zaradenie mesta Malacky medzi významné subjekty verejnej správy v Bratislavskom kraji. Postavenie obce v systéme verejnej správy. Stručný historický pohľad. Modely verejno-správnych systémov. Samosprávny princíp fungovania spoločnosti.