K voprosu sotrudničestva Rossiji i Evrosojuza v sfere obrazovanija, nauki i issledovanij - Gonda, Vladimír
Základný dokument o spolupráci a partnerstve medzi Ruskou federáciou a Európskou úniou podpísaný v r. 1994 na ostrove Korfu. Koniec 90. rokov: nová etapa rusko-európskych vzťahov. Máj 2003: summit Ruska a EÚ v Sankt Peteburgu. Moskva 2005 - prijaté tzv. cestovné mapy, ktoré zahŕňali aj otázky vedy a vzdelávania. Bolonská deklarácia.