Aj Rómovia musia priložiť ruku k dielu - Janušek, Marian
Rómsky problém a jeho riešenie. Situácia Rómov na Slovensku. Snaha o zlepšenie postavenia a životnej úrovne Rómov bola zakomponovaná aj do Národného strategického referenčného rámca na obdobie rokov 2007-2013. Dotácie poskytnuté na zlepšenie situácie Rómov.