Metóda Štatistického hodnotenia spôsobilosti procesu - Straka, Ľuboslav
Aplikácia štatistického hodnotenia kvality produktov z aspektu spôsobilosti výrobného procesu. Predmetom merania boli výrobky vyrábané technológiou progresívneho elektroerozívneho rezania. Základná charakteristika metódy. Výpočet strednej hodnoty. Výpočet mediánu. Výpočet smerodajnej odchýlky. Výpočet miery spôsobilosti výrobného procesu.