Inovátor alebo adaptor? - Gažová Adamková, Hana, 1969-
Kognitívny štýl správania - diferencuje ľudí podľa toho ako dokážu prijímať a spracovať informácie a využiť ich v praktických situáciách. Dva základné vyhranené štýly - inovátor, adaptor. Charakteristika týchto typov. Stredný typ. Trochu rozdielna situácia je na vyššej úrovni riadenia. Inovatívni manažéri vnímajú celkovú atmosféru v skupine o niečo negatívnejšie ako členovia skupiny.