Reforma kapitálovej smernice EU - desaťročie štúdií a návrhov - Antalová, Renáta
Harmonizácia úprav účtovníctva európskych krajín sa uskutočňuje aplikáciou smerníc Rady Európskej únie, Medzinárodných účtovných štandardov a amerických všeobecne uznávaných účtovných zásad. Druhá smernica Rady (kapitálová smernica). Reforma systému ochrany kapitálu v Európe.