Systémový prístup a simulácia ako nástroj poznávania a projektovania zložitých systémov - Šimanovská, Tatjana
Prechod súčasnej vedy a techniky k analýze objektov ako systémov znamená premenu vedeckého poznania a chápania sveta. Interdisciplinárny prístup na systémovú spätosť riešených problémov. Metóda simulácie, najmä počítačovej, ako nástroj poznávania a projektovania zložitých systémov.