Odkaz Luca Paciolilo pre súčasnosť - Feketeová, Renáta, 1974-
V novembri 1494 bola v Benátkach vydaná kniha Paciolho, v ktorej popísal benátsky spôsob vedenia účtovníctva metódou podvojných účtovných zápisov. Hoci sa, za stáročia dodnes, podoba účtovníctva zmenila, na jeho podstate, ako ju Luca Pacioli vo svojej knihe vystihol, sa nič nezmenilo. Preto je odkaz Luca Pacioliho stále živý a je potrebné si ho pripomínať, najmä v súčasnej dobe často sa meniacej legislatívy v oblasti účtovníctva.