Odpisovanie nehmotného majetku podľa IAS/IFRS a US GAAP - Göghová, Tímea
Doba životnosti nehmotného majetku - nehmotný majetok s určitou životnosťou a nehmotný majetok s neurčitou životnosťou. Odpisovanie (amortizácia) nehmotného majetku. Zavedenie nového prístupu odpisovania (amortizácie) podľa IAS/IFRS bolo ovplyvnené pravidlami US GAAP (štandard SFAS 142 Goodwill a ostatný nehmotný majetok), kde boli podobné pravidlá zavedené už skôr.