Informácie o ústrednom vládnom sektore v kontexte Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor - Kicová, Marianna
Základná charakteristika riešenia špecifických problémov účtovníctva subjektov verejného sektora, konkrétne požiadaviek na prezentovanie a zverejnenie informácií o ústrednom vládnom sektore v konsolidovanej účtovnej závierke vlády v kontexte medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor a metodiky vykazovania pre štatistické účely. Uplatnenie požiadaviek na prezentovanie a zverejnenie týchto informácií v súlade s medzinárodným účtovným štandardom pre verejný sektor IPSAS 22 - Zverejnenie informácií o ústrednom vládnom sektore zvyšuje transparentnosť účtovnej závierky zostavenej v súlade s medzinárodnými účtovnými štandardmi pre verejný sektor a umožňuje lepšie pochopiť jej vzťah k výkazom zostaveným pre štatistické účely.