Akruálny princíp v účtovníctve obcí v procese harmonizácie účtovníctva verejnej správy - Kordošová, Alena, 1970-
Súčasné moderné účtovníctvo vo svete je založené na akruálnom princípe. Prevzatím princípov Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor do legislatívy Slovenskej republiky upravujúcej účtovníctvo obcí sa tento princíp začal od roku 2008 v plnom rozsahu uplatňovať aj v účtovníctve obcí. Náklady a výnosy obcí, účtovanie. Výsledok hospodárenia obcí. Bežné a kapitálové transfery v obciach.