Vykazovanie informácií o rozpočte v účtovnej závierke - Kovalčíková, Antónia
Vykazovanie informácií o rozpočte v účtovnej závierke patrí k základným osobitostiam subjektov verejnej správy / verejného sektora. V príspevku sa skúma jeho miesto v účtovnej závierke, vymedzenie účtovných jednotiek, ktoré zostavujú a predkladajú výkaz o plnení rozpočtu, jeho obsah, forma a periodicita jeho zostavovania. Cieľom tohto príspevku bolo spracovať poznatky o stave a vývoji riešenia skúmaných skutočností v právnej úprave účtovníctva v Slovenskej republike a v Medzinárodných účtovných štandardov pre verejný sektor.