Finančná analýza a jej využitie - Kubaščíková, Zuzana, 1982-
Vplyv vstupu Slovenska do Európskej menovej únie na finančnú analýzu. Využitie finančnej analýzy. Finančná analýza využíva údaje z minulosti a je spojená s riadením budúceho vývoja, čo sa považuje za jej pravé poslanie. Tým, že finančná analýza odhaľuje slabé i silné stránky finančnej situácie podniku a ich príčiny, umožňuje prijať pre kratší a dlhší časový horizont správny podnikateľský zámer a rozpracovať ho do plánov budúceho obdobia.