Kritika SEA ako podporného nástroja strategického rozhodovania v ÚP - Finka, Maroš
Územno-plánovacia dokumentácia (ÚPD) ako základný nástroj ochrany a tvorby životného prostredia. Praktická realizácia posudzovania vplyvov na životné prostredie vo vzťahu k ÚPD. Problémy implementácie legislatívy posudzovania v oblasti ÚPD.