Vo vratných obaloch sú trendom plasty - Oravec, Jozef
Časté využívanie kartónových obalov. Dôležitá úloha jednotlivých logistických a výrobných procesov. Uplatnenie drôtených klietok a kontajnerov na kolieskach. Plasty, ktoré postupne nahradzujú drevo a kov. Plastové obaly využívané aj v automobilovom priemysle. Ukladanie obalov na palety.