Viackriteriálne rozhodovanie – modely užitočnosti s interakciami - Terek, Milan
Viackriteriálne rozhodovanie. Takéto rozhodnutie vyžaduje ohodnotenie rozhodovateľa. Strom rozhodovania, strom rozhodovania s užitočnosťami. Viackriteriálne rozhodovanie keď sú kritériá v interakcii. Podmienky nezávislosti kritérií. Vzájomná nezávislosť kritérií vzhľadom na preferencie. Vzájomná nezávislosť kritérií vzhľadom na užitočnosť. Aditívna nezávislosť kritérií.