Majetok, ktorý je súčasťou prírodného a kultúrneho dedičstva v kontexte Štúdie vydanej Radou pre medzinárodné účtovné štandardy pre verejný sektor - Fratričová, Zuzana
Vykazovanie majetku v účtovnej závierke, ktorý je súčasťou kultúrneho a prírodného dedičstva si vyžaduje, aby účtovná jednotka prijala jednotný a transparentný účtovný postup. IPSASB pracuje na vydaní nového účtovného štandardu, súčasťou prípravných prác je štúdia Accounting for Heritage Assets Under the Accrual Basis of Accounting, ktorá bola vydaná v spolupráci s UK ASB. Pri vykazovaní takéhoto majetku navrhuje štúdia postupovať v súlade s princípom aktivácie. V prípadoch kedy nie je možné postupovať podľa tohto princípu, štúdia navrhuje nevykazovať takýto majetok, ale pomocou doplňujúcich výkazov zabezpečiť splnenie požiadavky užitočných a relevantných informácií.