Úloha štátu v oblasti vysokoškolského vzdelávania - Vališová, Daša, 1982-
Nevyhnutnosť štátnej intervencie v oblasti vzdelávania. Vzdelávanie považované za verejný statok. Vysokoškolské vzdelávanie zaradené k statkom zmiešaným. Potreba účasti štátu na financovaní vysokoškolského vzdelávania.