Globalizácia a jej dopad na vzdelávacie programy škôl - Turek, Ivan
Obsah termínu globalizácia. Kľúčové kompetencie pre celoživotné učenie. Škola prestáva byť hlavným zdrojom informácií. Prechod k informačnej, učiacej sa spoločnosti. Globálna kultúrna gramotnosť. Vedecko-technický rozvoj. Zbližovanie odborného a všeobecného vzdelávania. Procesuálna stránka výučby.