Tvorba vedeckého systému práva duševného vlastníctva - Švidroň, Ján
Osamostatňovanie sa práva duševného vlastníctva ako pedagogickej disciplíny. Vyčleňovanie sa vedy duševného vlastníctva zo všeobecného súkromného (občianskeho) práva. Rozvinutie špecializovanej domácej odbornej spolupráce v oblasti práva a duševného vlastníctva. Aktuálny stav a perspektívy ďalšieho rozvoja práva a duševného vlastníctva v poznatkovo orientovanej informačnej spoločnosti na Slovensku.