Univerzálna schéma pre riešenie problémov v praxi - Koróny, Samuel
Všeobecný postup pri riešení problémov, pri ktorých má dominantné postavenie podpora rozhodovania a analýza dát. Klasifikácia a vymedzenie problému. Vytvorenie sociotechnického systému. Štúdium, riešenie a výsledok riešenia problému. Ostránenie problému.