Alternatívny transfer rizika a poistenie prírodných katastrof - Pinda, Ľudovít, 1958-
Definícia pojmu Alternatívny prenos rizika (ART). Hlavní nositelia rizika: kaptívne poisťovne, bermudskí transformátori, sprostredkovatelia SPV, pooly. Katastrofické dlhopisy - najčastejší produkt poistnej sekuritizácie. Situácia s možnosťou straty nominálnej hodnoty. Situácia s možnosťou straty kupónu bez rizika straty nominálnej hodnoty. Zhodnotenie oboch situácií.