Hodnotenie udržateľnosti prostredníctvom technickej efektívnosti produkcie repky olejnej - Kováč, Štefan
Článok sa zaoberá analýzou efektívnosti vybraných poľnohospodárskych podnikov a hľadaním možných medzier v použitých vstupoch a vyprodukovanom výstupe s využitím analýzy dátových obalov (DEA) na výpočet mier technickej efektívnosti. Vstupné údaje sú z Výskumného ústavu ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva v Nitre.