Význam menovej integrácie v kontexte globalizácie - Sivák, Rudolf, 1955-
Niektoré súvislosti vstupu SR do Európskej menovej únie. Stručná všeobecná identifikácia prínosov a rizík spojených so vstupom a členstvom konkrétnej krajiny v eurozóne. Úloha jednotnej menovej politiky pri synchronizácii globálnej makroekonomickej politiky a pri riešení globálnych finančných nestabilít, resp. kríz.