Jednotný postup posudzovanie zdravotného stavu na účely úrazovej renty - Točíková, Ester
Posudzovanie zdravotného stavu občanov na účely úrazovej renty podľa zákona č.461/2003 Z.z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov. Rozhodujúce skutočnosti, ktoré posudzuje lekár. Stupeň funkčnej poruchy. Posudzovanie pracovného prostredia. Vplyv choroby z povolania. Zhoršenie zdravotného stavu. Škodlivina vyvoválavúja poruchu zdravia v pracovnom prostredí - problematická oblasť. Poistení sú iba zametnanci, nie samostatne zárobkovo činné osoby.