Současný "baby-boom" v České republice a rodinná politika - Kocourková, Jiřina
Vývoj pôrodnosti v Českej republike po roku 2000 a jeho podmienky. Zvýšenie intenzity pôrodnosti v rokoch 2001 - 2005 a opatrenia na podporu rodín s deťmi. Rodinná politika v ČR pred a po roku 2000. Zvýšenie finančnej podpory rodín s deťmi a zachovanie možnosti individuálnej starostlivosti o malé deti v rodine. Daňová úľava na dieťa. Zmena v systéme rodičovskej dovolenky v rámci sociálnej reformy v ČR. Problém normatívneho charakteru rodinnej politiky.