Dilemy svetovej ekonomickej politiky - Workie Tiruneh, Menbere
Monografia "Vybrané aspekty transformácie svetovej ekonomiky a dilemy hospodárskej politiky" vydaná Ekonomickým ústavom SAV. Prehlbovanie procesu globalizácie. Vývoj informačných technológií. Rozporuplná situácia hospodárskej politiky súčasného sveta. Rast inflácie a intervencia centrálnych bánk rozvinutých ekonomík. Riziká pre svet i pre Slovensko. Slovensko by malo reagovať na krízu zvýšenou podporou podnikateľského prostredia.