Populace světa v letech 1950 - 2007 - Kalibová, Květa
Vývoj počtu obyvateľov a tempo rastu. Najvyššie hodnoty relatívneho prírastku svetovej populácie zaznamenané v 60. rokoch. Vybrané charakteristiky reprodukcie vo vyspelých a rozvojových krajinách v r. 1950 - 2009. Vývoj pôrodnosti. Vývoj úmrtnosti. Veková štruktúra svetovej populácie.