Operačné riziko a Nová dohoda o kapitáli - Oravíková Podoliaková, Katarína
Nová dohoda o kapitáli je založená na troch komplementárnych pilieroch: I. pilier – minimálna kapitálová požiadavka, II. pilier – proces posúdenia aktuálneho stavu kontrolným orgánom, III. pilier – trhová disciplína. Prehľad povinne zverejňovaných údajov na základe požiadaviek Bazel II. Meranie operačného rizika na základe odporúčaní Bazilejského výboru pre bankový dohľad. . Prehľad metód používaných na meranie operačného rizika pre potreby Bazel II. . Prehľad jednotlivých obchodných línií a ich príslušná riziková váha. Požadované vstupy pre systém merania a riadenia operačného rizika.