O čom vypovedá finančná štruktúra podniku? - Markovič, Peter, 1974-
Delenie kapitálu podniku na vlastný a cudzí kapitál. Finančná štruktúra podniku ako podiel vlastného a cudzieho kapitálu na celkovom kapitále podniku. Vhodný pomer vlastného a cudzieho kapitálu ovplyvňený determinantmi ako sú: náklady vlastného a cudzieho kapitálu, náklady finančných ťažkostí, majetková štruktúra podniku a stav finančného trhu. Praktický príklad aktuálnej štruktúry celkového kapitálu podniku. Výpočet nákladov celkového kapitálu akciovej spoločnosti.