Komu prospievajú finančné krízy? - Markovič, Peter, 1974-
Na kapitálovom trhu sa obchoduje so zlomkom cenných papierov, ktoré vydali emitenti, no napriek tomu sa stanovujú trhové ceny, ktoré charakterizujú podnik ako celok. Dôsledkom tohto vývoja je vznik cenových bublín, ktoré nesú rôzne typové označenia - technologická bublina, bublina hypotekárneho trhu, úverová bublina a podobne. Finančné krízy zvýšili frekvenciu svojho vzniku, aj rozsah a dôsledky pre ekonomiky. Komu prospieva takéto "bublinovanie" a z toho vyplývajúce finančné krízy.