Model amerického národného historického parku: možnosti a obmedzenia jeho uplatnenia v slovenskom prostredí - Lukáč, Marián
Popis lokality Kláštorisko v Slovenskom raji a zameranie sa na to, ako zvýšiť atraktivitu skúmanej lokality a zlepšenie stavu tejto kultúrnej pamiatky prostredníctvom návrhov a zavedením zmien, ktoré boli inšpirované úspešným fungovaním amerického Národného historického parku. Rozvoj cestovného ruchu v danom regióne, udržiavanie objektu, možnosť zvýšenia príjmov z cestovného ruchu.