Vzdělávejte lidi efektivně - Gyurák Babeľová, Zdenka
Hodnotenie efektivity vzdelávania zamestnancov. Dotazníkový prieskum v slovenských podnikoch. Výsledky analýzy odpovedí - iba o málo viac ako polovica opýtaných podnikov sleduje náklady na rozvojové aktivity. Výsledky prieskumu potvrdzujú, že pracovníkom HR chýbajú argumenty, ktorými by podporili svoje požiadavky a tým vedeli dokázať, aký bude mať podnik z vynaložených investícií prospech. Hodnotí sa dopad rozvojovej aktivity na výkonnosť na úrovni zamestnanca a nie na výkonnosť tímu, či celého podniku.