Teorie růstu nové institucionální ekonomie založená na northovském konceptu path dependency - Kouba, Luděk
Charakteristika koncepcie path dependency.Príklady aplikácie tejto koncepcie pri objasnení dlhodobých rozdielov v ekonomickej výkonnosti a to ako z histórie tak zo súčasnosti.