Fórum je neštandardné - Weiss, Peter
Slovensko-maďarské vzťahy sú znovu turbulentné. Predmety sporov. Prenesenie sporov do Európskeho parlamentu. Fórum maďarských poslancov Karpatskej kotliny a jeho aktivity. Inštitucionalizovaná forma zapojenia na Slovensku zvolených poslancov, ústavných činiteľov SR do činnosti tohto fóra je viac ako neštandardná. Ďalšie neštandardné aktivity. FMPKK tak potvrdzuje známu skutočnosť, že maďarská politická elita sa ešte nedokázala racionálne vyrovnať s výsledkami 1. svetovej vojny.