Programové rozpočtovanie - výzva pre slovenské samosprávy - Moravčík, Miloš
Východiská a samotný proces implementácie programového rozpočtovania v podmienkach slovenských samospráv. Prínosy programového rozpočtovania sú zrejmé - manažérsky a strategický prístup, transparentnosť, východisko pre porovnávanie do budúcna. Vynárajú sa však nové výzvy a to ako na strane samospráv, tak na strane ich obyvateľov, či Ministerstva financií, ktoré metodologicky zastrešuje celý proces. Tie zachytáva príspevok vo svojej poslednej časti. Efekty zo zavedenia programového rozpočtovania bude možné vidieť až v horizonte niekoľkých rokov.