Možnosti uplatnenia videokonferenčných systémov v dištančnom vzdelávaní - Červenka, Peter, 1976-
V súčasnej dobe výkonnej výpočtovej techniky už nie je problém poskytovať učebnú látku aj formou vizuálnou, čiže videokonferenčným spôsobom. Poslucháč alebo študent je schopný v prípade vysielaného zvuku aj obrazu zachytiť a vnímať viacej informácii. Z daného pohľadu má preto spôsob videokonferenčného šírenia informácií v oblasti dištančného vzdelávania veľký prínos a efektivitu nielen pre študujúceho, ale aj pre samotného lektora, ktorý vie v prípade vzájomnej on-line komunikácie interaktívne reagovať na potreby študujúceho.