Simulácie - nové formy vzdelávania - Potisková, Ingrid
Simulácie možno považovať za jednu z moderných metód participatívneho učenia, ktoré sa využívajú pri experimentálnych tréningoch. Podstata tréningových programov vychádza z predpokladov, že vzdelávanie nie je zamerané len na získavanie nových vedomostí, ale je orientované aj na získavanie alebo zdokonaľovanie zručností a schopností jednotlivcov a celých skupín. Simulácia je založená na sociálnom učení prostredníctvom osobných zážitkov a skúseností. Biznis simulácie prinášajú svojim používateľom skúsenosť, výsledkom ktorej je efektívnejšie učenie v porovnaní s klasickým spôsobom výuky. Biznis simulácia "Marketplace". Hlavným cieľom simulácie je pomôcť overiť si na realistickom príklade/modeli svoje schopnosti, odhaliť prípadné slabé stránky a získať skúsenosti, za ktoré sa spravidla v reálnom živote veľmi draho platí.