Studie činnosti Státní banky československé v letech 1952-1953 a její role v přípravě měnové reformy v roce 1953 - Rumíšková, Hana
Analýza Štátnej banky československej a jej úloha ako centrálnej banky v Československej republike. Činnosť Štátnej banky na makroekonomickej úrovni. Čininnosť Štátnej banky na mikroekonomickej úrovni resp. vzťah Štátnej banky k podnikom. Príprava menovej reformy.