Predchádzanie platobnému riziku hodnotením bonity odberateľa metódou Balance scorecard - Melicheríková, Zuzana
Rozhodnutie o poskytnutí obchodného úveru by malo byť založené na dôkladnej analýze úverovej spôsobilosti dlžníka. Evaluácia odberateľa by mala byť zameraná na finančné i nefinančné aspekty jeho podnikania. Tejto požiadavke zodpovedá koncept Balance scorecard. Jeho podstatnou súčasťou je finančná analýza, ale ponúka aj nástroje na hodnotenie schopností manažmentu, trhového rizika a rizika krajiny.